Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - Γ.Λ.Κ.: 2-0 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΔΕΔΥ)

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  (20-10-2012, ΓΗΠΕΔΟ ΚΥΜΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Όσοι πίστευαν ότι ο αγώνας των Τελωνειακών με το ΓΛΚ θα ήταν αμφίροπος, δεν διαψεύθηκαν. Πραγματοποιήθηκε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μέσα σε αθλητικά πλαίσια, μεταξύ ισάξιων αντιπάλων και το τελικό αποτέλεσμα (2-0 υπέρ των Τελωνειακών) κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι πολύ καλές εμφανίσεις και των δύο ομάδων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (οι Τελωνειακοί απέναντι στην ΟΛΜΕ και το ΓΛΚ απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα της Αρχής Προστασίας), επιβεβαίωναν κάτι τέτοιο.
Ο αγώνας ξεκίνησε με ελαφρά πρωτοβουλία του ΓΛΚ. Οι παίχτες του πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να έχουν περιορίσει τους Τελωνειακούς σε αμυντικό ρόλο. Μετά το πρώτο τέταρτο όμως, οι Τελωνειακοί άρχισαν σιγά-σιγά να βρίσκουν τα πατήματά τους, να έχουν κατοχή μπάλας και να βγαίνουν συχνά στην επίθεση. Με αιχμή του δόρατος το Γιώργο Αγριμάκη, άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του ΓΛΚ, βάζοντας τις προϋποθέσεις για γκολ. Έτσι δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 20ο λεπτό ο Γιώργος Αγριμάκης μετά από εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, τέτοια που σπάνια βλέπουμε ακόμα και σε αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών (κλειστή τρίπλα στον αντίπαλο αμυντικό, πάνω σχεδόν στην πλάγια γραμμή και μπάσιμο στην αντίπαλη περιοχή), σερβίρισε έτοιμο γκολ στο Δημήτρη Κυβελέα που από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στην αριστερή γωνία τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να πετύχει με αυτό τον τρόπο το πρώτο γκολ για την ομάδα του (1-0), γκολ που πανηγύρισε δεόντως με τους συμπαίκτες του.
Το ΓΛΚ αντέδρασε άμεσα, βγήκε ξανά στην επίθεση και πίεσε για να ισοφαρίσει, δημιουργώντας κάποιες μικρές ευκαιρίες. Δεν τα κατάφερε όμως αφού η καλή αμυντική διάταξη των τελωνειακών δεν άφηνε κανένα περιθώριο. Έτσι το ημίχρονο έληξε βρίσκοντας τους Τελωνειακούς να προηγούνται με 1-0.
Ήταν αναμενόμενο ότι με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου το ΓΛΚ θα πιέσει για να ισοφαρίσει, όπως και έκανε. Η άμυνα των Τελωνειακών όμως και με τις κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο κατά την ανάπαυλα, είχε οργανωθεί καλύτερα και κράταγε σε απόσταση τους επιθετικούς του ΓΛΚ. Έτσι ο αγώνας έγινε ανοιχτός, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά, δημιουργώντας και χάνοντας εκατέρωθεν σημαντικές ευκαιρίες. Στο διάστημα αυτό το ΓΛΚ έφτασε 3 φορές κοντά σην ισοφάριση, αλλά την πρώτη φορά η μπάλλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αντίπαλο τέρμα, ενώ στις άλλες δύο, ο τερματοφύλακας των Τελωνειακών Λεωνίδας Μανουράς, πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις (η μία σε τετ α τετ με τον αντίπαλο επιθετικό). Και αφού το ΓΛΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, συνέβη ότι προβλέπει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου: δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Αγριμάκης, που σε κάθε ευκαιρία αναστάτωνε την άμυνα του ΓΛΚ, από δημιουργός έγινε εκτελεστής, όταν στο 65ο λεπτό δέχθηκε τη μπάλα λίγο πιό κάτω από τη σέντρα, απέφυγε με πολύ καλό ελιγμό όλη σχεδόν την άμυνα, αλλά και τον τερματοφύλακα του ΓΛΚ, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό το 2-0 για την ομάδα του.  
Όπως ήταν φυσικό, το γκολ αυτό, από τη μιά μεριά βάρυνε τα πόδια των παιχτών του ΓΛΚ και από την άλλη μεριά έδωσε φτερά στους Τελωνειακούς που βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν και για τρίτο γκολ. Και θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει, αν ο Γιώργος Αγριμάκης ήταν πιό προσεχτικός δέκα λεπτά αργότερα, όταν με μιά ακόμα ωραία ενέργεια απέφυγε την άμυνα και τον τερματοφύλακα του ΓΛΚ και αντί να προχωρήσει μόνος του προς το αντίπαλο τέρμα, πλάσσαρε από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλλα πέρασε ελάχιστα άουτ, για να χαθεί με τον τρόπο αυτό ένα γκολ που «δεν χάνεται».
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Τελωνειακούς νικητές με 2-0.
Από την ομάδα των Τελωνειακών πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο σκόρερ και δημιουργός Γιώργος Αγριμάκης και ο τερματοφύλακας Λεωνίδας Μανουράς και τους ακολούθησαν ο  Χρήστος Μπόσμος, ο Αργύρης Χασιώτης, ο Δημήτρης Κυβελέας και ο Θόδωρος Καφάσης.
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ: Μανουράς-Αμυγδαλής Λεωνίδας, Καπραντζάς Νίκος, Καπραντζάς Παναγιώτης, Πρωτόπαπας Λευτέρης, Βαρβαρίγος Γιώργος, Χασιώτης Αργύρης, Καφάσης Θόδωρος, Κυβελέας Δημήτρης, Μαρκουλάκης Μιχάλης, Μπόσμος Χρήστος, Αγριμάκης Γιώργος (Λυμπέρης Άγγελος, Μητρόπουλος Σωτήρης, Βαΐτσης Γιώργος, Ηλιόπουλος Διονύσης, Καλιάφας Τάσος, Πίνας Σπύρος, Σαμιωτάκης Γιώργος).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ (Τελωνειακός-Πρωταθλητής)

Μεταφέρω τις πληροφορίες που μου έστειλε ένας φίλος αυτούσιες! Γνώριζα ότι ο Θοδωρής είναι σημαντικός αθλητής αλλά δεν γνώριζα την πραγματική του αξία. Τον γνώριζα σαν (και) ικανότατο ποδοσφαιριστή, όταν του το επιτρέπει η ιστιοπλοϊα, και ένα από τα καλύτερα παιδιά της ομάδας, αλλά όχι το πραγματικό μέγεθος του ταλέντου του!   "Ο Θοδωρής Πολυχρονίδης στα δυο χρόνια του ως βασικός της ομάδας ιστιοπλοΐας ΑΤΑΛΑΝΤΗ έγινε μοχλός επιτυχίας που ανέβασε την ομάδα από την 819η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην σημερινή 29η, και συνεχίζει. Ως ένα από τα νεαρώτερα ταλέντα της σύγχρονης ιστιοπλοικής ιστορίας του τόπου ασχολήθηκε με την επιτυχία της ομάδος στη θάλασσα αλλά και με τις οργανωτικές δυσκολίες του να μεταφέρεις υλικό και κόσμο επιτυχημένα και άνετα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι σημαντικές επιτυχίες των τελευταίων ετών είναι: Το πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Platu25 του 2011 και σε όλους του αγώνες της κατήγορίας αυτής στην Ελλάδα το 2011. Στο εξωτερικό οι πιο ση
"Καυγάδες στην Κιότζα" του Κάρλο Γκολντόνι (2009) Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπόσμος Σκηνικά-Κουστούμια: Άγγελος Δελής Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος Φωτισμοί: Κώστας Χλίβας Διανομή Κανόκια: Έμυ Μπίρμπιλα Λουτσέτα: Αφροδίτη Σκαμπαρδώνη Κυρά Πάσκουα: Ελένη Μεταξά Κυρά Λίμπερα: Ματίνα Γαρεδάκη Ορσέτα: Ειρήνη Κυριαζοπούλου Κέκα: Ντίνα Χαϊδεμενοπούλου Τόφολο: Δημήτρης Κακαβούλας Κυρ Βιτσέντσο: Νατάσα Κυριακίδη Καπετάν Τόνι: Σοφία Παπαδή Μπέπε: Κωνσταντίνος Καϊόπουλος Τίτα Νάνε: Γιάννης Πολυτσάκης Καπετάν Φορτουνάτο: Χρήστος Μπόσμος Ιζίντορο: Βαγγέλης Λάσκαρης Κλητήρας: Πέτρος Θέμελης Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2009 στο θέατρο "Altera pars" και επαναλήφθηκε στο ίδιο θέατρο από 25 έως 31 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2009, παρουσιάστηκε στο "Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών" στα Ιωάννινα. Η αρτιότητα της οργάνωσης της παράστασης αυτής (που επιμελήθηκε η 7η Ε.Τ.Υ. με τη συνδρομή όλω

ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ!

Σαββατοκύριακο γολγοθάς για την ποδοσφαιρική μας ομάδα! Η ομάδα μας την Κυριακή 31/10/2010, την επομένη του μεγάλου ντέρμπι με τον ΟΕΚ (Σάββατο 30/10/2010 στις 15:00 στο Δ γήπεδο Ηλιούπολης) μεταβαίνει στην Ιτέα για ένα ακόμη παιχνίδι! Η ποδοσφαιρική μας ομάδα θα δώσει στην Ιτέα φιλικό παιχνίδι με την μικτή ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της περιοχής προς τιμήν του συναδέλφου-ποδοσφαιριστή Κώστα Καραγιάννη ο οποίος επί σειρά ετών έχει τιμήσει τη φανέλα της ομάδας μας, μεταβαίνοντας μάλιστα για κάθε παιχνίδι από την Ιτέα, όπου διαμένει μόνιμα, στην Αθήνα. Ο Κώστας Καραγιάννης έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στα Ελληνικά γήπεδα  ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε διάφορες ομάδες, ενώ συνεχίζει να υπηρετεί την μεγάλη του αγάπη ακόμη και σήμερα, ως τεχνικός. Η αναχώρηση της ομάδας μας θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 7:30 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν αρκεί να ενημερώσουν σχετικά στο τηλ 6974364317 (Άγγελος Λυμπέρης). Μετά το παιχνίδι