Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - Ο.Δ.Υ.Ε.: 4-1

9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12-01-2013, ΓΗΠΕΔΟ Δ΄ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)

Με το δεξί έκανε ποδαρικό στη νέα χρονιά η ομάδα των Τελωνειακών, πετυχαίνοντας ευρεία νίκη επί του Ο.Δ.Υ.Ε. με σκορ 4-1. Κάτι τέτοιο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα δεν φάνταζε και πολύ πιθανό, επειδή λόγω προβλημάτων της τελευταίας στιγμής παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο και τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίχτες, ενώ επιστρατεύθηκε για τη θέση του τερματοφύλακα ο Άγγελος Λυμπέρης.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν λογικό από την αρχή του αγώνα η ο ομάδα του Ο.Δ.Υ.Ε. να βγει στην επίθεση και οι Τελωνειακοί να αμύνονται, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά τους αντίπαλους επιθετικούς. Τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τους Τελωνειακούς, όταν στο 10ο λεπτό, σε μια ξαφνική αντεπίθεση ο Ο.Δ.Υ.Ε. κατάφερε να ανοίξει το σκορ (0-1), μετά από ωραία ενέργεια και πλασάρισμα από κοντά στην κλειστή γωνία του Λυμπέρη.
Παρά την αρνητική εξέλιξη για την ομάδα τους, οι Τελωνειακοί δεν αποσυντονίστηκαν, αλλά αντίθετα, κάνοντας τις κατάλληλες εσωτερικές αλλαγές, άρχισαν να περιορίζουν τους αντίπαλους επιθετικούς και να βγαίνουν σιγά σιγά στην επίθεση με αιχμή του δόρατος τους Αγριμάκη και Κυβελέα. Έτσι δεν άργησαν να ισοφαρίσουν όταν μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Αγριμάκη, ο οποίος με ωραίο μπάσιμο από αριστερά απέφυγε τους αντίπαλους αμυντικούς και πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας το σκορ (1-1). Με αναπτερωμένο το ηθικό και παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι Τελωνειακοί συνέχισαν στον ίδιο επιθετικό ρυθμό, περιορίζοντας τους αντιπάλους τους σε αμυντικό ρόλο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μετά από την απώλεια κάποιων ευκαιριών, να καταφέρουν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθούν με 2-1, με σκόρερ το Δημήτρη Κυβελέα, μετά από ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά και ωραίο φαλτσαριστό σουτ στην αριστερή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Η ομάδα του Ο.Δ.Υ.Ε. με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η πολύ καλή αμυντική διάταξη των Τελωνειακών δεν της άφησε τέτοια περιθώρια. Παρά την κατοχή της μπάλας δύσκολα πλησίαζαν στην περιοχή των αντιπάλων τους και τις λίγες φορές που το κατάφεραν εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους αντίπαλους αμυντικούς. Όπως ήταν λογικό οι Τελωνειακοί που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό έβρισκαν εύκολα τους κενούς χώρους και δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες. Έτσι δεν άργησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ όταν ένα από τα πολλά κερδισμένα κόρνερ, εκτέλεσε ωραία από δεξιά ο Νίκος Καπραντζάς στο δεύτερο δοκάρι, δίνοντας την ευκαιρία στο Θοδωρή Καφάση να σκοράρει με ωραία κεφαλιά.
Χωρίς να κατεβάσουν ρυθμό οι Τελωνειακοί πίεσαν και άλλο τους αντιπάλους τους και ο κόπος τους ανταμείφθηκε, όταν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ο κεντρικός αμυντικός τους Λευτέρης Πρωτόπαπας προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και κατάφερε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και κοντινό σουτ να πετύχει το 4-1, βάζοντας με αυτό τον τρόπο το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του.
Από την ομάδα των Τελωνειακών, παρότι δεν υστέρησε κανένας, αξίζει να αναφερθεί η εξαιρετική εμφάνιση του Λευτέρη Πρωτόπαπα που έπαιξε σε όλο τον αγώνα μόνος του στο κέντρο της άμυνας και του Παναγιώτη Καπρανζά, τους οποίους ακολούθησαν ο Αργύρης Χασιώτης, ο Γιώργος Αγριμάκης, ο Δημήτρης Κυβελέας και ο Θοδωρής Καφάσης.
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ: Λυμπέρης Άγγελος, Καπραντζάς Νίκος, Καπραντζάς Παναγιώτης, Πρωτόπαπας Λευτέρης, Χασιώτης Αργύρης, Καφάσης Θόδωρος, Ηλιόπουλος Διονύσης, Πολυχρονίδης Θόδωρος, Κυβελέας Δημήτρης, Αγριμάκης Γιώργος.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ (Τελωνειακός-Πρωταθλητής)

Μεταφέρω τις πληροφορίες που μου έστειλε ένας φίλος αυτούσιες! Γνώριζα ότι ο Θοδωρής είναι σημαντικός αθλητής αλλά δεν γνώριζα την πραγματική του αξία. Τον γνώριζα σαν (και) ικανότατο ποδοσφαιριστή, όταν του το επιτρέπει η ιστιοπλοϊα, και ένα από τα καλύτερα παιδιά της ομάδας, αλλά όχι το πραγματικό μέγεθος του ταλέντου του!   "Ο Θοδωρής Πολυχρονίδης στα δυο χρόνια του ως βασικός της ομάδας ιστιοπλοΐας ΑΤΑΛΑΝΤΗ έγινε μοχλός επιτυχίας που ανέβασε την ομάδα από την 819η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην σημερινή 29η, και συνεχίζει. Ως ένα από τα νεαρώτερα ταλέντα της σύγχρονης ιστιοπλοικής ιστορίας του τόπου ασχολήθηκε με την επιτυχία της ομάδος στη θάλασσα αλλά και με τις οργανωτικές δυσκολίες του να μεταφέρεις υλικό και κόσμο επιτυχημένα και άνετα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι σημαντικές επιτυχίες των τελευταίων ετών είναι: Το πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Platu25 του 2011 και σε όλους του αγώνες της κατήγορίας αυτής στην Ελλάδα το 2011. Στο εξωτερικό οι πιο ση
"Καυγάδες στην Κιότζα" του Κάρλο Γκολντόνι (2009) Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπόσμος Σκηνικά-Κουστούμια: Άγγελος Δελής Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος Φωτισμοί: Κώστας Χλίβας Διανομή Κανόκια: Έμυ Μπίρμπιλα Λουτσέτα: Αφροδίτη Σκαμπαρδώνη Κυρά Πάσκουα: Ελένη Μεταξά Κυρά Λίμπερα: Ματίνα Γαρεδάκη Ορσέτα: Ειρήνη Κυριαζοπούλου Κέκα: Ντίνα Χαϊδεμενοπούλου Τόφολο: Δημήτρης Κακαβούλας Κυρ Βιτσέντσο: Νατάσα Κυριακίδη Καπετάν Τόνι: Σοφία Παπαδή Μπέπε: Κωνσταντίνος Καϊόπουλος Τίτα Νάνε: Γιάννης Πολυτσάκης Καπετάν Φορτουνάτο: Χρήστος Μπόσμος Ιζίντορο: Βαγγέλης Λάσκαρης Κλητήρας: Πέτρος Θέμελης Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2009 στο θέατρο "Altera pars" και επαναλήφθηκε στο ίδιο θέατρο από 25 έως 31 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2009, παρουσιάστηκε στο "Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών" στα Ιωάννινα. Η αρτιότητα της οργάνωσης της παράστασης αυτής (που επιμελήθηκε η 7η Ε.Τ.Υ. με τη συνδρομή όλω

ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ!

Σαββατοκύριακο γολγοθάς για την ποδοσφαιρική μας ομάδα! Η ομάδα μας την Κυριακή 31/10/2010, την επομένη του μεγάλου ντέρμπι με τον ΟΕΚ (Σάββατο 30/10/2010 στις 15:00 στο Δ γήπεδο Ηλιούπολης) μεταβαίνει στην Ιτέα για ένα ακόμη παιχνίδι! Η ποδοσφαιρική μας ομάδα θα δώσει στην Ιτέα φιλικό παιχνίδι με την μικτή ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της περιοχής προς τιμήν του συναδέλφου-ποδοσφαιριστή Κώστα Καραγιάννη ο οποίος επί σειρά ετών έχει τιμήσει τη φανέλα της ομάδας μας, μεταβαίνοντας μάλιστα για κάθε παιχνίδι από την Ιτέα, όπου διαμένει μόνιμα, στην Αθήνα. Ο Κώστας Καραγιάννης έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στα Ελληνικά γήπεδα  ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε διάφορες ομάδες, ενώ συνεχίζει να υπηρετεί την μεγάλη του αγάπη ακόμη και σήμερα, ως τεχνικός. Η αναχώρηση της ομάδας μας θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 7:30 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν αρκεί να ενημερώσουν σχετικά στο τηλ 6974364317 (Άγγελος Λυμπέρης). Μετά το παιχνίδι