Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΟΛΜΕ : 3 - 5

12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (02-02-2013, ΓΗΠΕΔΟ ΚΥΜΗΣ)
 
Αναμφίβολα, η ΟΛΜΕ ήταν το μεγάλο φαβορί, πριν την έναρξη του σαββατιάτικου αγώνα με τους Τελωνειακούς. Από τη στιγμή μάλιστα που παρατάχθηκε πλήρης στον αγωνιστικό χώρο και από την άλλη μεριά η ομάδα των Τελωνειακών παρατάχθηκε με τα γνωστά τον τελευταίο καιρό προβλήματα (απουσίες βασικών παιχτών λόγω υπηρεσιακών αναγκών και τραυματισμών), η επικράτησή της φάνταζε πολύ εύκολη. Όπως όμως έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές, ο καθρέφτης των ομάδων είναι ο αγωνιστικός χώρος. Εκεί, η ομάδα των Τελωνειακών βάλθηκε να αμφισβητήσει τον τίτλο του φαβορί της ΟΛΜΕ και να ανατρέψει τα προγνωστικά, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ΟΛΜΕ στην πρώτη κιόλας ευκαιρία που δημιούργησε, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό, όταν έβγαλε επίθεση από δεξιά, η οποία κατέληξε σε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ανενόχλητος ο επιθετικός της δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα των Τελωνειακών να αντιδράσει και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1). Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, στο 15ο λεπτό, με τη δεύτερη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, η ΟΛΜΕ κατάφερε να διπλασιάσει τα γκολ, όταν ο επιθετικός της κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και την αδυναμία των αντίπαλων αμυντικών να απομακρύνουν τη μπάλα και από κοντά να τη στείλει στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 0-2 για την ομάδα του.
Μετά την εξέλιξη αυτή, όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα εξελιχθεί σε υγιεινό περίπατο και άνετη νίκη για την ΟΛΜΕ. Οι Τελωνειακοί όμως είχαν αντίθετη άποψη. Ανασυντάχθηκαν γρήγορα, έγιναν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα της ΟΛΜΕ. Έτσι δεν άργησαν να μειώσουν το σκορ, όταν στο 20ο λεπτό ο Κυβελέας ελίχθηκε έξυπνα στο χώρο του κέντρου και αριστερά, απέφυγε 2-3 αντιπάλους και έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε δυνατό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα, μειώνοντας το σκορ σε 1-2 και ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Από το σημείο εκείνο και μετά ο αγώνας έγινε αμφίρροπος, η μπάλα ανεβοκατέβαινε και οι ομάδες δημιουργούσαν όμορφες φάσεις μπροστά στις αντίπαλες εστίες. Πιο έμπειρη όμως η ομάδα της ΟΛΜΕ κατάφερε στο 35ο λεπτό να εκμεταλλευτεί και την τρίτη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε και να προηγηθεί ξανά με δύο γκολ διαφορά, όταν ο Κρασώνης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από αριστερά στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μανουρά, πετυχαίνοντας το 1-3 για την ομάδα του, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.
Χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η ομάδα των Τελωνειακών, προσπάθησε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Πίεσε ψηλά τους αντιπάλους της και άρχισε να βγαίνει στην επίθεση. Έτσι, στο 55ο λεπτό μετά από όμορφο συνδυασμό ο Κυβελέας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος με έγκαιρη έξοδο του έκλεισε το οπτικό πεδίο αποκρούοντας το σουτ, προσωρινά όμως, αφού η μπάλα κατέληξε στον Διονύση Ηλιόπουλο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με απευθείας ψηλοκρεμαστό σουτ, κατάφερε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να πετύχει το 2-3, δίνοντας ξανά νέα τροπή στο παιχνίδι. Δεν κατάφεραν όμως να χαρούν για πολύ την επιτυχία τους οι Τελωνειακοί, αφού μετά από δύο λεπτά, η ΟΛΜΕ κατάφερε να διευρύνει εκ νέου το σκορ (2-4), μετά από ωραία επίθεση και σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Παρά τα νέα δεδομένα οι Τελωνειακοί δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν επιθετικά και στο 70ο λεπτό κατάφεραν να μειώσουν εκ νέου, με τον κορυφαίο σε απόδοση παίχτη τους Κυβελέα, ο οποίος δέχτηκε υπέροχη κάθετη μπαλιά στο κέντρο της αντίπαλης περιοχής και από κοντά δεν αστόχησε, διαμορφώνοντας το σκορ σε 3-4. Στο σημείο εκείνο και με αναπτερωμένο το ηθικό, οι Τελωνειακοί πήραν για τα καλά την πρωτοβουλία προσπαθώντας να ισοφαρίσουν. Την προσπάθειά τους όμως αυτή, την άφησε στη μέση ο πολύ καλός μέχρι τότε διαιτητής, αφού στο 85ο λεπτό καταλόγισε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της ΟΛΜΕ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα, πάντα όμως εντός των αθλητικών πλαισίων, οι Τελωνειακοί, το οποίο το εκτέλεσε ο επιθετικός της, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (3-5) και εξασφαλίζοντας για την ομάδα του μια πολύ αγχωτική νίκη.  
Από την ομάδα των Τελωνειακών, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Κυβελέας και τον ακολούθησαν οι Αργύρης Χασιώτης, Παναγιώτης Καπραντζάς, Γιώργος Βαρβαρίγος, Θοδωρής Καφάσης και Διονύσης Ηλιόπουλος.
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ: Μανουράς-Αμυγδαλής Λεωνίδας, Καπραντζάς Νίκος, Καπραντζάς Παναγιώτης, Πρωτόπαπας Λευτέρης, Βαρβαρίγος Γιώργος, Χασιώτης Αργύρης, Καφάσης Θόδωρος, Ηλιόπουλος Διονύσης, Κυβελέας Δημήτρης, Χόρμπας Στέλιος, Νιανιός Θανάσης (Λυμπέρης Άγγελος, Μαυρογιάννης Στράτος, Βαΐτσης Γιώργος, Μητρόπουλος Σωτήρης, Καβαλλιεράκης Σταύρος).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ (Τελωνειακός-Πρωταθλητής)

Μεταφέρω τις πληροφορίες που μου έστειλε ένας φίλος αυτούσιες! Γνώριζα ότι ο Θοδωρής είναι σημαντικός αθλητής αλλά δεν γνώριζα την πραγματική του αξία. Τον γνώριζα σαν (και) ικανότατο ποδοσφαιριστή, όταν του το επιτρέπει η ιστιοπλοϊα, και ένα από τα καλύτερα παιδιά της ομάδας, αλλά όχι το πραγματικό μέγεθος του ταλέντου του!   "Ο Θοδωρής Πολυχρονίδης στα δυο χρόνια του ως βασικός της ομάδας ιστιοπλοΐας ΑΤΑΛΑΝΤΗ έγινε μοχλός επιτυχίας που ανέβασε την ομάδα από την 819η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην σημερινή 29η, και συνεχίζει. Ως ένα από τα νεαρώτερα ταλέντα της σύγχρονης ιστιοπλοικής ιστορίας του τόπου ασχολήθηκε με την επιτυχία της ομάδος στη θάλασσα αλλά και με τις οργανωτικές δυσκολίες του να μεταφέρεις υλικό και κόσμο επιτυχημένα και άνετα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι σημαντικές επιτυχίες των τελευταίων ετών είναι: Το πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Platu25 του 2011 και σε όλους του αγώνες της κατήγορίας αυτής στην Ελλάδα το 2011. Στο εξωτερικό οι πιο ση
"Καυγάδες στην Κιότζα" του Κάρλο Γκολντόνι (2009) Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπόσμος Σκηνικά-Κουστούμια: Άγγελος Δελής Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος Φωτισμοί: Κώστας Χλίβας Διανομή Κανόκια: Έμυ Μπίρμπιλα Λουτσέτα: Αφροδίτη Σκαμπαρδώνη Κυρά Πάσκουα: Ελένη Μεταξά Κυρά Λίμπερα: Ματίνα Γαρεδάκη Ορσέτα: Ειρήνη Κυριαζοπούλου Κέκα: Ντίνα Χαϊδεμενοπούλου Τόφολο: Δημήτρης Κακαβούλας Κυρ Βιτσέντσο: Νατάσα Κυριακίδη Καπετάν Τόνι: Σοφία Παπαδή Μπέπε: Κωνσταντίνος Καϊόπουλος Τίτα Νάνε: Γιάννης Πολυτσάκης Καπετάν Φορτουνάτο: Χρήστος Μπόσμος Ιζίντορο: Βαγγέλης Λάσκαρης Κλητήρας: Πέτρος Θέμελης Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2009 στο θέατρο "Altera pars" και επαναλήφθηκε στο ίδιο θέατρο από 25 έως 31 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2009, παρουσιάστηκε στο "Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών" στα Ιωάννινα. Η αρτιότητα της οργάνωσης της παράστασης αυτής (που επιμελήθηκε η 7η Ε.Τ.Υ. με τη συνδρομή όλω

ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ!

Σαββατοκύριακο γολγοθάς για την ποδοσφαιρική μας ομάδα! Η ομάδα μας την Κυριακή 31/10/2010, την επομένη του μεγάλου ντέρμπι με τον ΟΕΚ (Σάββατο 30/10/2010 στις 15:00 στο Δ γήπεδο Ηλιούπολης) μεταβαίνει στην Ιτέα για ένα ακόμη παιχνίδι! Η ποδοσφαιρική μας ομάδα θα δώσει στην Ιτέα φιλικό παιχνίδι με την μικτή ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της περιοχής προς τιμήν του συναδέλφου-ποδοσφαιριστή Κώστα Καραγιάννη ο οποίος επί σειρά ετών έχει τιμήσει τη φανέλα της ομάδας μας, μεταβαίνοντας μάλιστα για κάθε παιχνίδι από την Ιτέα, όπου διαμένει μόνιμα, στην Αθήνα. Ο Κώστας Καραγιάννης έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στα Ελληνικά γήπεδα  ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε διάφορες ομάδες, ενώ συνεχίζει να υπηρετεί την μεγάλη του αγάπη ακόμη και σήμερα, ως τεχνικός. Η αναχώρηση της ομάδας μας θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 7:30 πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν αρκεί να ενημερώσουν σχετικά στο τηλ 6974364317 (Άγγελος Λυμπέρης). Μετά το παιχνίδι